Mecliste Somalı Şehitlerimiz İçin Saygı Duruşu

MANİSA Büyükşehir Belediyesi Mayıs ayı meclisinin 2. oturumu gerçekleştirildi. Somalı şehitler anısına saygı duruşunda bulunulan toplantıda, 3 parti gurubu adına taziye mesajlarına yer verildi. Toplantının en önemli maddesi olan Manisa Ulaşım Master Planı, oy birliği ile kabul edildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa il bütününü kapsayan planın önemine dikkat çekerek, “Meclisimiz, Manisa il bütün ilgilendiren Ulaşım Master Planı’nı kabul ederek, önemli bir karara imza atmıştır. İlimizin ulaşım sorununa kökten çözüm getirecek olan bu plan için bugün ilk adım atılmıştır. Şimdiden hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Soma’da yaşanan facia dolayısıyla ara verilen Manisa Büyükşehir Belediyesi Mayıs ayı toplantısının 2. oturumu gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün başkanlığında, Soma ve Kırkağaç’dan katılımın sağlanamadığı toplantıda Soma’da yitirilen maden işçileri anısına 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Soma için üzüntülerini ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Bu üzüntüyü hepimiz yaşıyoruz” dedi. 284 vatandaşa başsağlığı dileyen Başkan Ergün, “Sözün bittiği noktadayız. İlk günden bu yana Soma’da bulunarak, acıyı paylaştık. Allah bu millete bir daha bu kadar acı facialar yaşatmasın, canlarını kaybeden ailelerimize sabırlar versin” dedi.

Parti Guruplarından Başsağlığı Dilekleri

AK Parti Grubu adına konuşan Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi ile CHP Grubu adına Zeki Bilgin taziye ve başsağlığı dileklerini sundu. MHP Grubu adına konuşan Gökhan Karaçoban da üzüntüsünü şu cümlelerle ifade etti, “Türk Milleti’nin başı sağ olsun. Kalanlara Allah sabır versin. Soma’da çekilen acını ve kanayan yaralarının bir an evvel devletin en kısa sürede tedbirleri alması gerekiyor. Devlet yöneticilerinin, sorumluluk taşıyanların da bundan sonra bu faciaların önüne geçmesini temenni ediyorum. Allah bu milleti bundan daha büyük ızdırapla karşı karşıya getirmesin. ”

Büyükşehirden Acılı Ailelere Destek

Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün de itfaiye biriminin, mezarlık araçlarının, kamyonların ve lojistik anlamında koordinasyon merkezinin hizmetine verildiğini ifade ederek, vatandaşlar ve hizmet veren kişilere gıda yardımında bulunulduğunu söyledi. Başkan Ergün, “Sahanın içerisinde bir fiil hizmet yaparken, orada günlerce yakınını bekleyenlere ve hizmet yapan ekiplere elimizden gelen desteği verdik. Soğuk hava noktasındaki şehit kardeşlerimizin getirildiği nokta da olmak üzere çalıştık. Camilerimizde ve mezarlıklarda yer almaya çalıştık. Bu hizmetlerimiz de hala devam ediyor. Allah şehitlerimize gani gani rahmet eylesin” dedi.

Su Kullanım Bedellerinde Acılı Ailelere Destek

Gündemin hazırlanmasının ardından gelen ek gündem maddesi teklifleri içerisindeki ‘Soma’da yaşayan şehit ailelerine içme suyu tarifelerinde indirim’ maddesi dikkat çekti. Maden kazasında hayatını kaybeden ailelere büyükşehir imkanlarıyla destek verilmesi konusu önümüzdeki meclis toplantısında karara bağlanacak.

Başkan Danışmanları Belirlendi

Başkan danışmanlarını konu eden maddenin görüşülmesi ile birlikte de İstanbul Devlet Mimarlık Mühendislik Akademisi Mimarlık Bölümü mezunu Azmi Açıkdil, Yıldız Teknik Üniversitesi Şehir Planlama Bölümü mezunu Ahmet Turgut ile İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu Yasemin Buket Aktan’ın Başkan Danışmanlığı’na görevlendirilmesinin ardından ücret belirlenmesini içeren madde kabul edildi. Toplantıda Sarıgöl, Salihli ve Alaşehir Belediyeleri’nin ek bütçe teklifleri, J plaka tahsisli servis araçlarının harç ve ücretlerinin belirlenmesi ile 2014 yılı içerisinde kira süreleri dolanların, yeni yapılanların ve uzun süredir kiraya verilemeyen taşınmazların, yeni yapılan ve mevcut açık otoparkların ne şekilde değerlendirileceği konusundaki gündem maddeleri ilgili komisyonlara havale edildi.

Ulaşım Master Planı İçin İlk Adım Atıldı

Manisa’nın il bütününü kapsayan Ulaşım Master Planı’nın yapılmasına yönelik maddenin oy birliği ile karara bağlanmasının ardından konuşan Başkan Ergün, “Elbette bu plan ulaşımla ilgili tüm sorunların çözümü noktasında önemlidir. Geçtiğimiz aylarda bununla ilgili karar almıştık. Bence bugün meclisimiz önemli bir karara imza atmıştır. Planın hazırlanması yaklaşık 1,5-2 yılı kapsayacaktır ama bu sürenin öne çekilmesi noktasında gerekli çalışmaların ivedilikle yapılacağına inanıyorum” diye konuştu. Büyükşehir Belediye Meclisi Mayıs ayı toplantısı, 20 Mayıs saat 18:00’de toplanmak üzere ara verdi.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.