Yücel Beraat Etti

ALANYA Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in Avukatı Adnan Özeren’in katıldığı duruşma bugün saat 10.00’da 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Mahkeme heyetinin kararı şu şekilde oldu. İddia makamı esas hakkındaki mütalaasında, bozma öncesi ve bozma sonrası yapılan yargılamaya göre, sanıklar Adem Murat Yücel ve (kardeşi) Ali Yücel hakkında resmî belgede sahtecilik suçundan açılan kamu davasında Enerji Piyasası Denetleme Kurulu (EPDK) vekilinden alınan yazı ve ekinde belgelere göre Ercanlar Petrol Ticaret Nakliyat ve Pazarlama LTD ŞTİ’nin suç tarihinde akaryakıt ruhsatı olmayıp ilgili mevzuata göre sonradan alındığı gibi LPG ruhsatı yönünde de herhangi bir başvurusunun bulunmadığı ve lisans almadığı anlaşıldığından suç kastı olmayan ve düzenledikleri belgelerin gerçeğe aykırı olmadığı anlaşılan sanıklar Adem Murat Yücel ve Ali Yücel’in üzerlerine atılı resmi belgede sahtecilik suçlarından ayrı ayrı beraatına karar verilmesi kamu adına talep ve mütalaa olur.”

SAHTE KROKİ İDDİASI
Dönemin Kestel Belediye Başkanı, 30 Mart 2014’ten sonra Alanya Belediye Başkanı olan Adem Murat Yücel’in, kendisine ve kardeşi Ali Yücel’e ait benzin istasyonuna Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu’ndan (EPDK) ruhsat alabilmek için sahte kroki hazırlatarak iki benzinlik arasında yasa gereği 1 kilometre olması gereken mesafeyi, gerçekte 750 metreyken 1.070 metre gösterdiği iddia edilmiş, bu durumun EPDK tarafından tespit edilmesiyle hakkında dava açılmıştı.