Ramazan Mersin’de Bir Başka Güzel Yaşanacak

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz; birlik, beraberlik, yardımlaşma ve paylaşmanın simgesi 11 ayın sultanı Ramazan ayının, Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan ‘1. Mersin Ramazan Şenlikleri’ programı ile daha da anlamlı ve eğlenceli bir atmosferde yaşanacağını belirtti.

Başkan Kocamaz açıklamasında, “Ramazan ayı, maddi ve manevi tüm güzellikleri ailemiz ve sevdiklerimizle paylaştığımız bir ay. Yardımlaşma ve paylaşma duygularının arttığı Ramazan ayı, dostluk ve kardeşliği de pekiştiriyor. Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak tüm kamu kurum ve kuruluşlarımız ve ilçe belediyelerimizle, bu yıl Ramazan ayının bütün renkleriyle yaşanması için gereken çalışmaları gerçekleştirdik. Ramazan ayının kendine has kültürünü zenginleştirerek Mersin’de bu ayı daha da anlamlı kılmak istedik.” diye konuştu.

Mersin’in, bu yıl Ramazan’ı çok farklı bir şekilde yaşayacağını kaydeden Başkan Kocamaz, “Ramazan ayı boyunca, her akşam sizlere bu mübarek günlerin hazzını, coşkusunu, neşesini yaşatacak dolu dolu bir program hazırladık. İftarın hemen akabinde başlayıp gece geç saatlere kadar sürecek bu program; inanıyorum ki hemşehrilerimize, bizim şehir kültürümüzde varolan o güzel Ramazan iklimini doyasıya yaşatacak. Amacımız, Mersin’de, diğer alanlarla birlikte Ramazan ayına mahsus bir şehir kültürünün temellerini atmak, bunun öncülüğünü yapmaktır.” dedi.

1. Mersin Ramazan Şenlikleri etkinliklerinin Barış Meydanı’nda gerçekleşeceğini ifade eden Başkan Kocamaz, “Mersinliler, Ramazan ayında Ahmet Şafak, Berşan Karadayı, Çoşkun Sabah, Selçuk Balcı gibi sevilen sanatçıları dinleme fırsatı bulacak. Ayrıca Mersin Büyükşehir Belediye Tiyatrosu, Bursa Mehteran Takımı, Konya Mevlana Sema Ekibi, Karagöz ve Hacivat, Meddah, Nasrettin Hoca, Orta Oyunu, Ateşbaz, Yılan Show, Aşuk ile Maşuk, Ramazan Dede’den Masallar, Palyaço gösterisi, Tarsus Animasyon Show, Karadeniz Erkek Folklor ekibi ve farklı tiplemeleri, birbirinden eğlenceli yarışmaları, fıkra ve hikâyeleri, şaşırtıcı gösterileriyle 7’den 77’ye herkese renkli bir ay yaşatacak.” dedi.

Açıklamasının sonunda tüm vatandaşları Barış Meydanı’na, Ramazan ayını doya doya yaşamaya davet eden Başkan Kocamaz, Ramazan ayının Mersin’de birlik ve beraberlik içinde yaşanması dileğinde bulundu.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.