650 bin liralık makam aracına ‘el arabalı’ protesto

Düzce Belediyesi Başkanı Mehmet Keleş’in 650 bin liralık lüks makam aracı, belediye önünde el arabasıyla protesto edildi.

Eylemde konuşma yapan CHP İl Gençlik Kolları Başkanı İrfan İnanç Yıldız, “Mesele işçinin, emekçinin ve Düzce halkının cebinden çalarak, kendilerine rant sağlanması, kendilerine rahat, konforlu hayat sağlanmasıdır. Başkanın istifasını istiyoruz.” dedi.

140 milyon lira borcu bulunan Düzce Belediyesi’nde belediye başkanına alınan 650 bin TL değerindeki ‘Audi A8L’ marka makam aracı, tartışmaya sebep olmuştu. Olaya tepki gösteren CHP’liler, Belediye Başkanı Keleş’i el arabasıyla protesto ederek istifasını istedi.

Grup adına açıklama yapan İrfan İnanç Yıldız, şöyle konuştu: “Çalışan işçilerin emekleri ödenmeden, daha borçları yatırılmadan, onların alın terlerinin gereği yerine getirilmeden başkanın kendisine tahsis etmiş olduğu 650 bin TL’lik makam aracı Düzce’nin değil, belediye başkanının ayıbıdır.”