CHP’li Yıldırım’a destek büyüyor

yildirim-kilicdaroglu-ileAnkara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için AKP ve MHP adaylarının açıklanmasının ardından gözler CHP’de

Ankara (Anayurt) – Ankara’da Büyükşehir Belediye Başkanlığı yarışında MHP’nin Genel Başkan Yardımcılarından Mevlüt Karakaya’nın ismini aday olarak 1 ay önce açıklamasından sonra AKP de mevcut Başkan Melih Gökçek’i tekrar aday olarak gösterdi. Şimdi gözler, CHP adayına döndü. Ankara’da Büyükşehir Belediye Başkanlığı yarışında adeta nefesler tutulmuş durumda…

MHP’nin Genel Başkan Yardımcılarından Mevlüt Karakaya’nın ismini aday olarak 1 ay önce açıklamasından sonra AKP de mevcut Başkan Melih Gökçek’i tekrar aday olarak gösterdi. Şimdi gözler, CHP adayına döndü.

AKP Büyükşehir Belediye Başkan adayının ismi hemen hemen kamuoyunda kesin gibi görünse de yine de resmi açıklamayı beklemek gerekir. Tam 20 yıldır Başkanlık görevini sürdüren Melih Gökçek’in son olarak bir dönem daha görev istemesi ve yapılan eğilim yoklamalarında en önde çıkması, bu partide işlem sadece Başbakanın yapacağı resmi açıklamaya kalmış gibi görünüyor.

Asıl çekişme ise CHP’de yaşanıyor
Bu seçimlere çok güçlü bir aday ile katılmak isteyen CHP’de parti üst yönetimi isim konusunda çok titiz davranıyor. Yapılan anketler, Ankara’da seçimin kazanılması için bir tek CHP seçmenin oyu yeterli olmadığını gösteriyor. Bu yüzden aday gösterilecek isimde aranılan en önemli kıstas, başka parti seçmenlerinin de oylarını alabilme gücüne sahip olması.

Belki de Parti üst yönetiminin çok ince hesaplar yapması, daha doğrusu ince eleyip sık dokuması bu yüzden. CHP’de bugüne kadar aday adaylığı için 2 isim başvuruda bulundu. Bunlardan biri Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, diğeri de Ayaş Belediye Başkanı Ali Başkaraağaç. Ancak bu isimler dışında adaylık için bir kişiye adaylık yakıştırılması yapıldı.

Kimler yok ki bu isimler arasında…Geçen seçimde MHP’den aday olan Mansur Yavaş’tan, CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce’ye; CHP Milletvekili İlhan Kesici’den Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanı Yalçın Karatepe’ye; Prof.Dr. Servet Harputluoğlu’a; ANAP döneminin eski bakanlarından Lütfullah Kayalar’dan, CHP Milletvekili Sinan Aygün’e kadar bir çok ismin adaylık için adı geçti.

Ancak bunların arasından öyle bir isim var ki, ortaya çıktığı anda Ankaralılar tarafından büyük bir heyecanla karşılandı. Cengiz Topel Yıldırım isminin CHP’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için geçmesi siyasetin gündemini değiştirdi. Parti tabanı pek bu isim ile haşır neşir olmasa da Yıldırım Ankara’da tanınan bir isim.

Ankaragücü başkanlığı döneminde başarılı işlere imza atan Yıldırım, aynı zamanda güçlü bir ekonomist ve iş adamı.

Kılıçdaroğlu ile görüşme fotoğrafları medyada çıkar çıkmaz Ankara’nın siyaset gündemine oturan Yıldırım’a bu süreçte her kesimden destek geldi.

CHP, Ankara’daki Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı arayışını sürdürürken, Ankara genelinde yapılan anketlerde, Ankaragücü’nün eski başkanı, işadamı Cengiz Topel Yıldırım’ın adının önde çıktığı saptandı. Ankara genelindeki anketlerde, “AKP’den Melih Gökçek ve CHP’den Cengiz Topel Yıldırım aday olursa hangisini tercih edersiniz” sorusuna vatandaşların yüzde 40.3’ü Melih Gökçek, yüzde 33’ü Cengiz Topel Yıldırım yanıtını verdi.

Araştırmada, “Ankara’da Büyükşehir Belediye Başkanlığı için AKP’den Melih Gökçek ve CHP’den Cengiz Topel Yıldırım aday olursa hangisini tercih edersiniz” sorusuna deneklerin yüzde 40.3’ü Melik Gökçek, yüzde 33’ü de Cengiz Topel Yıldırım yanıtını verdi. Her iki adaydan birini tercih etmeyenlerin oranı yüzde 18.4 oranında kalırken, fikrim yok yanıtı verenlerin oranı da yüzde 8.3 oldu.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.