Akhisar Belediyesi Ramazan Geleneği Şerbet Mahallelerde

Akhisar Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak Ramazan ayı boyunca farklı camilerde dağıtılan şerbet belde ve köylerde de dağıtımına başlandı. Teravih namazına müteakip cami çıkışı dağıtımı yapılan şerbet dağıtımına ilgi ise büyük oldu.

Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, Osmanlı dönemindeki geleneklerden olan şerbetin daha çok 11 ayın sultanı Ramazan’a mahsus bir özellik olduğunu belirterek, vatandaşlara bu lezzeti tekrar hatırlattıklarını kaydetti. Başkan Hızlı, “Mübarek Ramazan-ı Şerifin tüm halkımıza ve İslam alemine hayırlar getirmesini niyaz ediyoruz. Ramazan’da camilerde kılınan teravih namazından sonra cemaatimize sunduğumuz şerbet ikramımız, halkımız tarafından büyük ilgi ile karşılanıyor. Ücretsiz olarak dağıttığımız Ramazan şerbetini her gün farklı camilerde dağıtıyoruz. Vatandaşlarımız unutulmaya yüz tutan bu âdeti tekrar hatırlatılmasından dolayı memnuniyetini ifade ediyor. Bizden sonraki nesillerimize gelenek, görenek, örf, adet ve ananelerimizi bu şekilde aktarmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.