Kuş evleri yerleştirilmeye devam ediyor

Odunpazarı Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından Odunpazarı bölgesinde bulunan parklara, kuş evleri konulmaya devam ediyor.

Odunpazarı’nda bulunan birçok parka yerleştirilen ve vatandaşlar tarafından büyük beğeni toplayan kuş evleri, iki parka daha yerleştirildi. Sümer Mahallesi’nde bulunan Saim Günal Parkı ve Osmangazi Mahallesi’nde bulunan Şehit Raif Özgür Parkına, özel olarak tasarlanmış 2 adet kuş evi konuldu.

Parklara yerleştirilen kuş yuvaları ile kuşların yemlerini rahatlıkla yiyebileceği ve kendilerini güvende hissedebileceği bir ortam oluşturuluyor. Kuş evleri sayesinde, serçe, saka gibi kuşlara, doğal ortamdaki yaşantıları sağlanıyor.

HAYVANSEVERLERDEN BÜYÜK BEĞENİ

Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, şimdiye kadar Eskişehir’de birçok parka kuş evlerini yerleştirdiklerini söyleyerek, kuş evi bulunmayan parklara da en kısa zamanda çalışmalarının olacağını söyledi. Belediye yetkilileri, kuş evlerinin özellikle hayvanseverler tarafından büyük beğeni topladığını ifade etti.