ALANYA BELEDİYESİ BAYRAMA HAZIR

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel bir mesaj yayınlayarak vatandaşların Mübarek Ramazan Bayramını kutladı ve Alanya’nın bayrama hazır olduğunu söyledi.

Bayramların, kardeşlik ve sosyal yardımlaşma duygularının en yoğun yaşandığı önemli günler olduğuna dikkat çeken Belediye Başkanı Yücel, “Dargınların barıştığı, kardeşlik duygularını arttığı, sevgilerin güçlendiği, gurbettekilerin buluştuğu bayramlarımızın faziletinden toplum olarak en iyi şekilde faydalanmalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle vatandaşlarımızın ve tüm İslam dünyasının Mübarek Ramazan Bayramı en içten duygularımla kutlar, hayırlara vesile olmasını dilerim” dedi.

Yücel, ayrıca vatandaşların ve tatilini Alanya’da geçiren misafirlerin her hangi bir sorun yaşamadan bayramı ağız tadıyla geçirmesi için, Belediye olarak tüm kamu kurum ve kuruluşlarıyla işbirliği yapılarak her türlü hazırlığın tamamlandığını da hatırlattı.

BAYRAMLAŞMA, 1. GÜN…

Dini bayramlarımızda geleneksel hale gelen bayramlaşma töreni, bayramın 1. günü (28 Temmuz Pazartesi) saat 09.30’da Belediye Düğün Salonu’nda protokol üyeleri ve vatandaşların katılımıyla gerçekleştirilecek. Düğün Salonu’ndaki bayramlaşmanın ardından protokol, Alanya Cezaevi ve Huzurevini de ziyaret ederek burada kalan vatandaşların da Ramazan Bayramlarını kutlayacak.

MEZARLIKLAR ÇİÇEK AÇACAK

Alanya Belediyesi, mezarlılarda çiçek dağıtma geleneğini bu yılda sürdürerek arife günü, belediyeye bağlı toplam 19 mezarlıkta sabah saat 08.00’dan itibaren çiçek fidesi dağıtımına başlayacak. Daha önce sadece Belediye ve Bektaş mezarlıklarında yapılan çiçek dağıtımı, bu yıl beldelerinde de Alanya’ya bağlanmasıyla belediyenin sorumluluğundaki tüm mezarlıklarda yapılacak.

BAYRAMDA AĞZIMIZIN TADI KAÇMAYACAK

Alanya Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü Ramazan Bayramı öncesi imalathaneleri denetledi.

Alanya Belediyesi gıda mühendisleri tarafından, Ramazan Bayramı için hazırlık yapan tatlı ve pasta imalathanelerinin gıda güvenliği kurallarına uyup uymadıkları kontrol edildi. Öte yandan, işyerleri, işyeri çalışma koşulları, personel hijyeni, ekipman hijyeni, kullanılan ürünler ve ürün hijyeni konularında da denetimler yapıldı.

Denetimlerle ilgili Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Bayramda vatandaşlarımızın ağzının tadının kaçmaması için bayram hazırlığı yapan tüm gıda işletmeleri, tatlıcılar, pasta imalathaneleri denetlenerek, hijyen konusunda gerekli uyarılar yapılmıştır” denildi.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.