Tekirdağ Büyükşehir’e Hazırlanıyor

Doğu-Batı Trakya Belediyeler Birliği TRAKYAKENT’in 2013 yılı Kasım ayı etkinlik programları çerçevesinde, 28 Kasım 2013 Perşembe günü, Belediye Başkanları, Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri ve personellere yönelik olarak düzenlediği “6360 Sayılı Yasanın Getirdiği Değişiklikler ve Yenilikler” konulu eğitim programı Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda geniş çaplı bir katılımla gerçekleştirildi.

Eğitim programına Tekirdağ Vali Yardımcısı Bekir Sıtkı Kocakundakçı, Trakyakent Üyesi Yenice Belediye Başkanı Mızırap Topaloğlu, Tekirdağ Belediye Başkan Yardımcıları Sinan Çetiz, Av. Nevim Kaçar ve Haldun Güler, Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Serhad Çatalkaya, Marmaraereğlisi Belediye Başkan Yardımcısı Necmi Yaşar, Tekirdağ İl Afet ve Acil Durum Müdürü Recep Erol, Üye Belediyelere bağlı birim müdürleri, diğer kamu kurum ve kuruluşların yetkilileri ile belediye personelleri katıldılar.

Başkan Dalgıç’ın Eğitim Programı ile İlgili Mesajı;
Trakyakent Birlik Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç, eğitimle ilgili ilettiği mesajında; “Trakyakent Belediyeler Birliği olarak, 2013 yılında da üye belediyelerimize eğitim alanında hizmet verebilmek amacıyla oluşturduğumuz eğitim takvimini her ay başarılı bir şekilde gerçekleştiriyoruz. Belediyelerimizin kendi taleplerinden oluşan eğitim başlıklarımız altında bir araya gelen personellerimiz aynı zamanda karşılıklı iletişim, deneyim paylaşımı ve kurumlar arası iyi uygulamaları da süreçte yakalama imkanı bulmaktadırlar. Tekirdağ’da düzenlediğimiz eğitimimizde “6360 Sayılı Yasanın Getirdiği Değişiklikler ve Yenilikler” konusunda personellerimizi bilinçlendireceğiz. Bu eğitimimizin de tüm katılımcılara yararlar getirmesini diliyorum” ifadelerine yer verdi.

Sinan Çetiz; Yerel, Ulusal ve Uluslararası Çalışmaları Birlikte Yapıyoruz
Toplantının açılış konuşmasını yapan Trakyakent Birlik Müdürü ve Tekirdağ Belediye Başkan Yardımcısı Sinan Çetiz; “Sayın Vali Yardımcımıza, Belediye Başkanlarımıza, Başkan Yardımcılarımıza değerli personellerimize ve tüm yetkilere Birlik Başkanımız Sayın Op. Dr. Adem Dalgıç adına hoşgeldiniz diyorum.
Trakyakent Belediyeler Birliği 2000 yılında 20 üye ile kurulan ve ülkemizde faaliyet gösteren üye sayısı ve bütçesi küçük ancak faaliyetleri açısından en aktif Bölge Belediye Birliklerinden biridir. 2009 yılında Op. Dr. Adem Dalgıç’ı Birlik Başkanı olmasından sonraki yönetimimiz ile birlikte hızlı bir gelişme gösteren Trakyakent Belediyeler Birliği, Birlik Başkanımızın vizyonu ve Encümen Üyesi Belediye Başkanlarımızın misyonu ile 5 yıl sürecek ve bizleri başarıya taşıyacak aktif bir çalışma sistemi oluşturdu. 2013 yılı itibarı ile belediyelerimizi; yerel, ulusal ve uluslar arası birçok alanda başarıyla temsil eden, öncü çalışmalar yapabilen bir birlik haline geldi.

Bugünkü eğitim programımızda, çok kıymetli hocamız, Türkiye Belediyeler Birliği Hukuk İşleri Müdürü Sayın Zeliha Mercimek bizlerle olacak. Büyükşehir kanunu kapsamında “6360 Sayılı Yasanın Getirdiği Değişiklikler ve Yenilikler” konusunda geniş kapsamlı bilgilendirmeler yapacak. Bizlere programlarımızda destek veren herkese ve aramızda olan tüm katılımcılara teşekkür ediyor ve başarılı bir eğitim diliyorum” dedi.

Türkiye Belediyeler Birliği Hukuk İşleri Müdürü Zeliha Mercimek de eğitim öncesi yaptığı açıklamada, “Bağlı bulunduğum Türkiye Belediyeler Birliği, Türkiye sınırları içerisindeki tüm büyükşehir, il ve ilçelerin üyesi olduğu ülkenin en büyük yapıya sahip olan ulusal birliğidir. Üye Belediyelerimizin hemen her alanda gözü kulağı sesi olmaya devam ediyoruz. Trakyakent Belediyeler Birliği’nin düzenlediği eğitimlerde ikinci defa yer alıyorum. Daha önce Trakyakent ve Türkiye Belediyeler Birliği işbirliğinde Sapanca’da düzenlenen Mevzuat Bilgilendirme Toplantısı’nda bir araya gelmiştik ve bugün de aranızda olmaktan son derece memnuniyet duyuyorum. Bugün burada Trakyakent Belediyeler Birliği’nin “6360 Sayılı Yasanın Getirdiği Değişiklikler ve Yenilikler” kanununa göz atacağız. Programa iştirak eden herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Türkiye Belediyeler Birliği Hukuk İşleri Müdürü Zeliha Mercimek, “6360 sayılı Ondört İlde Büyükşehir Belediyesi ve Yirmiyedi İlçe Kurulması ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun” konusu hakkında bilgiler paylaştı.

Mevcut Büyükşehirlerde ve yeni Büyükşehir Belediyesi kurulan illerde İl Özel İdarelerinin tüzelkişiliği kaldırılacağını belirten Zeliha Mercimek, mevcut ve yeni kurulan Büyükşehir Belediyelerinin de sınırı il mülki sınır olarak genişletildiğini söyledi. TBB Hukuk İşleri Müdürü Zeliha Mercimek, Nüfusu 2000’in altında olan belde belediyeleri ilk mahalli idareler genel seçiminden itibaren köye dönüştürüleceğini bildirdi.

Eğitimde katılımcılardan gelen, Büyükşehir belediyesine dönüştürülen il belediyeleri ile ilçe belediyelerinin hizmet alımlarını nasıl ve ne şekilde yapacağı gibi çeşitli sorular değerlendirilerek cevaplandırıldı.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.