IŞİD’İN TÜRKMENLERE ZÜLMÜNE DİKKAT ÇEKMEK İÇİN SERGİ AÇILDI

adana2TÜRKMENLERİN SORUNLARINA DİKKAT ÇEKMEK İÇİN SERGİ AÇILIRKEN, FOTOĞRAFLARIN ÇEKİLDİĞİ TÜRKMEN KÖYÜ’NDE PATLAYAN BOMBA ÇOK SAYIDA CAN ALDI.

ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SAĞLIK İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI’NCA, KUZEY IRAK’TAKİ TÜRKMENLERE YARDIM GÖTÜRÜLMESİ SIRASINDA ÇEKİLEN FOTOĞRAFLARDAN OLUŞAN SERGİ, BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TİYATRO FUAYESİ’NDE AÇILDI. BAŞKAN HÜSEYİN SÖZLÜ’NÜN DE KATILDIĞI AÇILIŞIN YAPILDIĞI SIRALARDA, SERGİDE YER ALAN ÇOK SAYIDA FOTOĞRAFIN ÇEKİLDİĞİ BİRAVCILI KÖYÜ’NDE IŞİD’İN PATLATTIĞI BOMBA NETİCESİNDE, ÇOĞUNLUĞU KADIN VE ÇOCUKLARDAN OLUŞAN 11 KİŞİ ÖLDÜ, 45 KİŞİ YARALANDI.

Adana Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı’nca Kuzey Irakta’ki Türkmeneli Bölgesi’ne temmuz ayında düzenlenen yardım gezisinde çekilen fotoğraflardan oluşan sergi Adana Büyükşehir Belediyesi Fuayesi’nde açıldı. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ve Sağlık İşleri Daire Başkanı Dr. Fatih Karayandı’nın da katıldığı sergi açılışına ilgi yoğun oldu.

86 fotoğrafta Türkmeneli’de yaşanan dramın anlatıldığını sergi 3 hafta açık kalacak.

Adana Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanı Dr. Fatih Karayandı, sergiyi bölgede yaşanan ve “IŞİD Zulmü” olarak nitelendirilebilecek durumdan kaynaklanan sorunlarla ilgili farkındalık yaratmak amacıyla açtıklarını söyledi.

Öte yandan sergide yer alan fotoğrafların çekildiği Biravcılı Köyü’nde serginin Adana’da açıldığı sıralarda IŞİD’in gerçekleştirdiği bombalı saldırı sonucu, şu ana kadar 11 kişinin hayatını kaybetmesi, 45 kişinin de yaralanması, Türkmeneli’ye yardım ulaştıran ekibe ve Adanalılar’ı derinden üzdü.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.