ÇAMLICA VE BATIKENT TRAMVAY HATTINA KONSER VE HAVAİ FİŞEKLİ AÇILIŞ ŞÖLENİ

b00a0Çamlıca ve Batıkent- SSK Tramvay Ring hatlarının açılışı, Simge Sağın konseri ve havai fişek gösterili şölenle yapıldı. Açılışta konuşma yapan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükerşen, hattın yapımına başlarken çıkartılan söylentileri hatırlatarak, “Biz hızla gelişen Tepebaşı halkına verdiğimiz sözü tuttuk. Eskişehir halkı herşeyin en iyisine layıktır. Rahat ve konforlu ulaşım olan tramvay hatlarını Eskişehir’in her yerine götürmek en büyük amacımız“ dedi.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesinin gerçekleştirdiği Tramvay Uzatma Hatlarından Çamlıca ve Batıkent- SSK Tramvay Ring hatlarının açılışı, Neo AVM Tramvay Durağının yanındaki alanda, konser ve havai fişek gösterisiyle şölen havasında yapıldı. Açılışa katılan Eskişehirliler, Simge Sağın’ın şarkılarıyla çoşarken, konser sonrası havai fişek gösterisini hayranlıkla izlediler.

Açılışa Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ve Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ile Çamlıca ve Batıkent Mahalle muhtarları ile vatandaşlar katıldı. Bir haftadır ücretsiz yolcu taşınan tramvay hatlarının resmi açılışı öncesi, Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükerşen, Çamlıcalıları ve Batıkentlileri rahat ve konforlu bir ulaşıma kavuşturmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi. Büyükerşen, her türlü olumsuzluğa karşın, tramvay hatlarını 40 km’ye çıkarttıklarını belirterek, “Hızla gelişen Tepebaşı’nın modern bir ulaşım yapısına gereksinimi vardı. Halkımıza verdiğimiz sözü tuttuk. Eskişehir halkı en iyi hizmete layıktır. Rahat ve konforlu ulaşım olan tramvay hatlarını Eskişehir’in her yerine götürmek en büyük amacımız. “ şeklinde konuştu.

Tepebaşı Belediye Başkanı Ataç da yaptığı konuşmada, “ Bizler için çok önemli bir gün, iki mahallemiz çağdaş Tepebaşını daha çağdaş yapan bir hizmete kavuşuyor. Son 15 yılda gelişen Tepebaşının önemli ihtiyacı olan bu çağdaş aracın bölgemize hizmet edeceğini hepimiz biliyoruz. İlçe halkı adına Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’e teşekkür ediyorum” dedi. Daha sonra sahnede mahalle muhtarları, iki mahalle sakini, iki çocuk, Estram yetkilileri ve hattı yapan firmanın yetkilisinin katıldığı açılış yapıldı. Büyükerşen açılış kurdelesini küçük parçalara bölerek, çocuklara dağıttı. Açılış sonrası Eskişehirliler, Büyükerşen’e büyük sevgi gösterisinde bulundular.

Açılış şöleni konserle devam etti. Sahneye çıkan genç şarkıcı Simge Sağın, popüler şarkılarla özellikle çocukları ve gençleri coşturdu. Zaman, zaman çocukları sahneye alan Simge Sağın, onlarla birlikte şarkı söyledi ve dans etti. Konserden sonra dakikalarca süren havai fişek gösterisini vatandaşlar büyük bir ilgiyle izlediler.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.