HARFİLLİ YAŞ SEBZE VE MEYVE FESTİVALİ YAPILDI

Bu yıl Erdemli Belediyesi, Erdemli Ziraat Odası ve Harfilli Mahalle Muhtarlığınca ortaklaşan düzenlenen Yayla Köyleri Yaş Sebze ve Meyve Festivali Harfilli festival alanında gerçekleştirildi. Sanatçılar Yasemin Demir, Nur Cennet Uçar ve Ankaralı Coşku’nun sahne aldığı festival düzenlenen yarışma ve etkinliklerle renkli görüntülere sahne oldu.

Bu yıl 10.su yapılan Yayla Köyleri Yaş Sebze ve Meyve Festivali binlerce vatandaşın katılımı ile Harfilli Mahallesi festival alanında gerçekleştirildi. Sıcak havaya rağmen vatandaşların ilgi gösterdiği festivalde vatandaşlara batırık, bötme, sıkma, börek, ayran ikramlarında bulunuldu. Etkinlikte çekilişi düzenlendi ve Erdemli Esnafının armağanları talihlilere takdim edildi. Batırık yarışmasının düzenlendiği festivalde ayrıca en iyi ürün yarışması tertip edildi.

İlçe protokolünün de ilgi gösterdiği festivalde ilk olarak Harfilli Mahalle Muhtarı Musa Poyraz söz aldı. Bu yıl bu etkinliğin düzenlenmesinde emekleri olan bütün kurum ve kuruluşlara teşekkür eden Poyraz, önceki etkinlik alanının yetersiz kaldığını ve bu yıl bu meydanın seçildiğini belirtti. Bu meydanın düzenlenmesinde çok büyük gayretleri olan Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu ve çalışanlarına teşekkür eden Poyraz, etkinliğin 10 yıldır düzenlenmesinde çok büyük emekleri olan Ziraat Odasına ve emeği geçen herkese de şükranlarını sunduğunu ifade etti.

Mahalle Muhtarı Poyraz’ın ardından bir konuşma yapan Ziraat Odası Başkanı Ali Gürgenç de bu etkinliğin bu yıl 3 önemli kurum tarafından gerçekleştirildiğini belirterek kurumlar arası dayanışmaya dikkat çekti. Erdemli’de yetişen ürünleri tanıtımı ile birlikte üreticiler arasında kaynaşmayı sağlamak amacı ile bu festivalin düzenlendiğini kaydeden Gürgenç, konuşmasında emeği geçen ve detekte bulunan herkese teşekkür etti. Erdemli üreticilerinin sorunlarına vurgu yapan Gürgenç, konuşmasında aynı zamanda üreticilere doğru tarım yöntemleri ile ilgili de tavsiyelerde bulundu. Ziraat Odasının üreticilere her zaman rehberlik yaptığını ifade eden Gürgenç, kendisinin de her zaman çiftçilerle bire bir ilgilendiğini dile getirdi. Erdemli tarımının gelişmesi konusunda Ziraat Odası olarak her zaman mihmandarlık yaptığını ve bundan sonra da bu tür desteklerinin artarak devam edeceğini kaydeden Gürgenç, “Ziraat Odamız her Erdemli’de tarımın, çiftçiliğin ve üretimin gelişmesi adına her zaman üreticilerimizin yanındadır. Önemli olan birlik ve beraberliktir ve bundan sonrası için de bu birlik ve beraberliği, dayanışmayı daha da güçlendireceğiz” diyerek konuşmasını tamamladı.

Düzenlenen birçok etkinlikle renkli görüntülere sahne olan festivalde son olarak Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu konuştu. Tollu konuşmasında sık sık birlik ve beraberlik mesajı verdi. Seçim yarışının demokratik bir çerçevede tamamlanarak geride kaldığını ifade eden Tollu, “bundan sonra önümüze bakmalıyız. Erdemli ortak paydasında, Erdemli’ye hizmet noktasında buluşmalı, bir araya gelmeliyiz. Erdemli Belediyesi olarak birlik, beraberlik ve barış ortamının sağlanması, Erdemli’ye hizmet noktasında atılacak her adımda varız. Erdemli’de sanayi, ticaret, turizm gelişsin, esnafımız ve çiftçilerimiz daha çok kazansın ve Erdemli en iyi hizmetleri alsın istiyoruz. Bunu da birlik ve beraberlik içerisinde gerçekleştirebiliriz. Bu festival de bunun en güçlü örneğidir. Buradan bu festivalin düzenlenmesinde emeği geçen, bu festivale katkıda bulunan tüm resmi kurum ve kuruluşlara, tüm sivil toplum kuruluşlarımıza, esnaflarımıza ve üreticilerimize teşekkür ediyor, festivalin daha çok kaynaşma noktasında hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

Konuşmaların ardından, Silifke Folklor ekibi, Sanatçılar Yasemin Demir ve Nur Cennet Uçar sahne aldı. Bir taraftan da ikram ve yarışmaların düzenlendiği festivalde dereceye giren mahallelere hediyeleri takdim edildi. Erdemli Ziraat Odası Başkanı Ali Gürgenç de sunmuş olduğu katkılardan dolayı Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu’ya bir tablo armağan etti. Ödül töreninin ardından çekiliş yapıldı ve ödül kazananlar belirlendi.

Festivalin son bölümünde ise Türk Müziğinin güçlü sesi Ankaralı Coşkun sahne aldı. Söylediği birbirinden güzel şarkılarla izleyicileri coşturan sanatçıya Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu da Türk Bayrağı armağan etti. Son derece güzel bir hediye aldığını ifade eden Ankaralı Coşkun, bu ince düşüncesinden dolayı Başkan Tollu’ya teşekkür etti.

Hem piknik havası hem de etkinlikler şeklinde gerçekleşen festivale MHP Erdemli İlçe Başkanı Bekir Özsu, AKP İlçe Başkanı Mücahit Yıldız, Erdemli esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Halil Metik, Madeni Sanatkârlar Odası Başkanı İsmet Erdoğan, Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifi Başkanı Hüseyin Aksay, Süt Üreticileri Birliği Başkanı Murat Ergen yönetimleri ile birlikte, Erdemli Orman İşletme Müdürü Kenan Akduman, Alata Araştırma Enstitü Müdür Vekili Hasan Pınar ve mühendisler, eski, milletvekillerinden Nazım Baş, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Ayrıca festivale destek veren tüm esnaflara da ayrı ayrı teşekkür edildi.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.