JEOLOJİ MÜHENDİSLERİ ODASI GENEL BAŞKANI ALAN, BAŞKAN YÜCEL’E, “DEPREME KARŞI ORTAK TEDBİR ALALIM” DEDİ

Ankara Jeoloji Mühendisleri Odası Genel Başkanı Hüseyin Alan, Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’i ziyaret ederek, yapı denetimleri üzerinde sıkı bir denetim mekanizması oluşturulması konusunda fikir alış verişinde bulundu.

Beraberinde Jeoloji Mühendisleri Odası Antalya Şubesi 2. Başkanı Hüseyin Akkaya ve Alanya Temsilcisi Mustafa Kınık’ın da bulunduğu ziyarette Oda Genel Başkanı Alan, Alanya’nın deprem riski taşıyan bölgeler arasında yer aldığını söyledi. Akdeniz bölgesinde son zamanlarda sık sık meydana gelen depremlerin “uyarıcı” özelliği bulunduğunu kaydeden Alan, Yapı denetimleri üzerinde sıkı bir denetim mekanizması sağlanması hususunda Belediye Başkanı Yücel’den destek istedi.

Bu alanda belediye bünyesinde oluşturulacak kadro ile Jeoloji Mühendisleri Odası’nın ortak yapacağı çalışması ile Alanya’da kapsamlı bir deprem haritası çıkarılmasını talep eden Ankara Jeoloji Mühendisleri Odası Genel Başkanı Hüseyin Alan, konuşmasında şunları söyledi: “Yaşadığımız şehrin afetlere karşı dayanıklı olduğunu söylemek maalesef mümkün değil. Son zamanlarda Akdeniz ve Rodos açıklarında yaşanan depremleri gereken önlemlerin alınması için “bizlere doğanın bir uyarısı” olarak görmek mümkün. Bu gelişmelerden sonra Jeolojik risklere karşı “etkin ve verimli afet yönetim sistemi” oluşturmak zorunluluk haline geldi. “dedi.
Alanya’nın yoğun yapılaşma ile önemli yatırımların bulunduğu bir ilçe olduğunun altını çizen Oda Genel Başkanı Alan, “Depremde meydana gelen hasarların yer altı suyunun yüksek olduğu, gevşek alüvyal zemin üzerine kurulmuş olan yerleşim birimlerinde meydana geldiği dikkat çekiyor. Alanya gibi kıyı zemin üzerine oturan kentlerde büyük sıkıntılar yaşanıyor. Yerel yönetimlerin zemin etütlerden yapıların ruhsat aşamasına kadar olan süreci denetlemelerini tavsiye ediyorum.” dedi.

Yeni görevinden dolayı Yücel’i tebrik eden Jeoloji Mühendisleri Odası Genel Başkanı Hüseyin Alan’a, Başkan Yücel ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.