BAŞKAN CAN, 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMINI KUTLADI

30Agustos2014Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle mesaj yayınladı. Başkan Can, mesajında; Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, büyük Türk milletinin varlığı ve bağımsızlığı için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi ve kahraman ecdadımızı saygı, minnet, şükran ve rahmetle bir kez daha andığını, tüm hemşehrilerinin Zafer Bayramı’nı kutladığını belirtti.

Bu ülkenin bekası için hayatlarını kaybeden şehitleri rahmetle andıklarını belirten Başkan Can, “Türk Milletinin azim ve iradesinin, şartlar ne olursa olsun varlığı, birliği ve bayrağı söz konusu olduğunda çelikleştiğini gösterdiği zaferler ayı olan Ağustos ayında, demir ve çeliğin, iman ve inanç karşısındaki çaresizliği 30 Ağustos zaferiyle daha iyi anlaşılmıştır. Anadolu’nun Türk’leşmesine, İslam’laşmasına vesile olan 943 yıl önce Sultan Alparslan’ın ordularının Bizans’a karşı kazandığı Türk milletinin son yurdunun Anadolu olduğunun tarihi işareti Malazgirt, 541 yıl önce Otlukbeli Muharebesi, 500 yıl önce Anadolu Türk Birliği’nin sağlandığı Çaldıran, 498 yıl önce Türk- İslam medeniyetinin eşsiz varlığını bütün dünyaya taşıyan Mercidabık Zaferi ve 488 yıl önce en kısa sürede kazanılan zafer Mohaç Savaşları Ağustos ayında yaşanmıştır. Üzerinde hain plan ve taksimlerin yapıldığı aziz vatanımız; milliyetçi kahramanların, asalet ve vakarına tüm zamanların tanıklık ettiği milletimizi yeniden canlandırması, kudretinin farkına vardırması ve direnme gücünü ateşlemesiyle dimdik bir şekilde yeniden var olmuştur. Tarihi şan ve şerefle dolu olan aziz milletimiz bağımsızlığına musallat olan bütün mihraklara karşı silkinip ayağa kalkarak, işgalcileri ve hayallerini eşi ve benzeri çok az görülen bir mücadeleyle Ege’nin serin ve derin sularına gömmüştür. Türk Milleti imanıyla zırhlanmış çelik iradesiyle düşmanlarına büyük bir hezimet yaşatmıştır” dedi.

30 Ağustos’un yüce Türk Milletinin dünyaya ders verdiği bir gün olduğunu vurgulayan Başkan Can, “Bu zafer coşkusunun, birlik ve beraberlik duygusunun, barış ve kardeşlik ortamının Türk milleti üzerinden eksilmemesini diliyoruz. Vatanımız ve Aziz milletimiz üzerine oynanan oyunların boşa çıkması, vatana ihanet etmeye yeltenenlerin kazdıkları kuyuda boğulması ve ülkeyi seven herkesin uyanık olması düşüncesiyle, Milletimizin bağımsızlık inancının ve vatan sevgisinin önünde hiçbir gücün duramayacağını tüm dünyaya bir kez daha kanıtlandığı zaferin yıl dönümünde, Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, büyük Türk milletinin varlığı ve bağımsızlığı için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi ve kahraman ecdadımızı saygı, minnet, şükran ve rahmetle bir kez daha anıyor, milletimizin Zafer bayramını kutluyorum” ifadesini kullandı.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.