BAŞKAN TUNA: 30 AĞUSTOS ZAFERİ, BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZİN SEMBOLÜDÜR.

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, bu yıl 92. yıl dönümünü kutlayacağımız Büyük Taarruz ve 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Mesajında; Türk Milleti’nin tarihte eşi görülmemiş bir mücadele sergilediği Kurtuluş Savaşı’nı sonlandıran 30 Ağustos Zaferi’nin yıldönümünü kutlamanın büyük heyecanı ve gururunu yaşadıklarını belirten Belediye Başkanı Hamit Tuna; “Türk Milleti için Ağustos Ayı, kahramanlık ve Zafer Ayı’dır” dedi.

Başkan Tuna; “Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün komutanlığında kazanılan bu zaferle Türk Ulusu’nun hürriyetinden hiçbir zaman vazgeçmeyeceğinin kanıtı olarak şanlı tarihimize altın harflerle yazılmış ve vatan topraklarına olan sevgisi tüm dünyaya ilan edilmiştir. Milletimiz kazandığı her zaferle milli birlik ve beraberlik içerisinde elde ettiği başarıları taçlandırmıştır. Büyük savaşlar sonrasında kazandığımız vatan topraklarını ve devletimizi korumak, sonsuza kadar yaşatmak hepimizin görevidir. Türkiye Cumhuriyeti, vatanı ve milletiyle sonsuza kadar hür ve bağımsız kalacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 92’inci yıldönümünü en kalbi duygularımla kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum” dedi.

“Geleceğimizin teminatı çocuklarımıza ve gençlerimize Çanakkale ve 30 Ağustos ruhunu iyi anlatmalı ve onları bu bilinçle yetiştirmeliyiz” diyen Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, milli, tarihi ve kültürel değerlere her zaman önem verdiklerini kaydederek; “Bize emanet edilen bu toprakları, Cumhuriyeti bizlerden alıp yine ilelebet payidar bırakacak olan çocuklarımız ve gençlerimizdir. Bölgemizdeki gençlerin bilgi çağını en iyi şekilde kullanmalarına vesile oluyoruz ve bizi millet yapan değerleri içinde özümseyen; dilini, bayrağını, vatanını, tarih şuurunu, milli kültürünü, maneviyatını bilen ve o uğurda asla taviz vermeyen bir gençlik olarak hazırlamak da istiyoruz. Ve bu kapsamda Toroslar Belediyesi olarak eğitim kurumlarımızla istişareler kurarak çeşitli sosyal ve kültürel etkinlikler düzenliyor, konferanslar veriyoruz. Amacımız, genç nesle tarih bilincini unutturmamaktır” dedi.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.