ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE GÜLERYÜZLÜ KARŞILAMA

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ AŞTİ DE KURACAĞI BİLGİLENDİRME MASASIYLA, ÜNİVERSİTELERE KAYIT OLMAK İÇİN ANKARA’YA GELEN ÖĞRENCİLERE ULAŞIM VE REHBERLİK HİZMETİ VERECEK

Büyükşehir Belediyesi, üniversitelere kayıt yaptırmak için şehir dışından Ankara’ya gelen öğrencilere, AŞTİ’de kuracağı “Öğrenci Bilgilendirme Masası”yla yardımcı olacak.

Başkent’te öğrenci olmanın ayrıcalığını henüz üniversiteye kayıt aşamasındayken yaşamaya başlayan Üniversitelilere, Büyükşehir Belediyesi, sabahları sıcak çorba ikramından, eşyalarını yıkayabilecekleri çamaşır hanelerle yıl boyunca ücretsiz olarak hizmet veriyor.

Büyükşehir Belediyesi Sosyal ve Kültürel İşler Daire Başkanlığı, bünyesinde gerçekleştirilen bu çalışmalar kapsamında yüksek öğrenime kayıt yaptırmak için kent dışından gelen öğrencilere ilk hizmetini ise danışmanlık ve ulaşım konusunda sunuyor.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da AŞTİ’de 1-5 Eylül tarihleri arasında kurulacak stant ile öğrenciler, sabahın ilk ışıkları birlikte saat 06.00’dan itibaren sıcak bir ilgiyle karşılanacak. Büyükşehir Belediyesi AŞTİ’deki merkezde öğrencilere önce; çay, simit, poğaça ve Halk Ekmek Fabrikası’nın özel imalatı Şampiyon Ekmek’ten oluşan bir kahvaltı ikramı yaparak, “Başkent’te Hoş Geldiniz” diyecek.

Ayrıca öğrencilere, öğrenimlerini sürdürecekleri kenti daha yakından tanımaları için Ankara tanıtım kitapçığı ile haritası hediye edilecek.

Başkent’e kayıt için gelen ve kenti henüz tanımayan öğrencilerin üniversitelerin kayıt merkezlerine kadar taşınması ile de ulaşım sorunu, düzenlenecek otobüs seferleri ile çözülecek.

Tamamen ücretsiz olarak verilecek ulaşım hizmetleri 4 ayrı güzergahta gerçekleştirilecek.Eskişehir Yolu üzerindeki güzergahta ulaşımı sağlayacak üstü açık gezi otobüsleriyle; ODTÜ, Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kampüsü, Başkent Üniversitesi ve Çankaya Üniversitelerine kayıt yaptıracak öğrenciler okullarına ulaştırılacak.

Beşevler yönüne giden otobüs ise Hacettepe Üniversitesi’nin Sıhhiye Merkezi, Gazi Üniversitesi ve Ankara Üniversitesi’ne kayıt yaptıracak öğrencileri kayıt merkezlerine taşıyacak.

Gölbaşı, İncek Güzergahı’nda ulaşımı sağlayan otobüsler ise Ufuk Üniversitesi, Atılım Üniversitesi, Polis Akademisi, Gazi Üniversitesi Gölbaşı Kampüsü ve Ankara Üniversitesi Gölbaşı Kampüsü’nde kayıt yapacak öğrencilere hizmet verecek.

Güzergahı İstanbul Yolu olan açık otobüsler ise Turgut Özal Üniversitesi, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi ve Türk Hava Kurumu Üniversitesi öğrencilerini kayıt merkezlerine ulaştıracak.

Günde ortalama 750-1000 öğrencinin gelmesi planlanan kayıt dönemi boyunca 1-5 Eylül tarihlerinde 06.00 – 19.00 saatleri arasında açık kalacak olan masada, uzman personel, şehir dışından gelen üniversite öğrencileri ve ailelerine hizmet verecek.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.