ETİMESGUT’TA HEDEF 3-E: ENGELSİZ, ESTETİK VE ESENLİK

Etimesgut Belediyesi’nin 2014-2019 yıllarını kapsayan 5 yıllık stratejik planı, Belediye Meclisi’nde onaylandı.

Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, stratejik planı modern ve nezih bir Etimesgut’un oluşumu için yeniden şekillendirdiklerini belirterek, “Amacımız; ilçemizi insanların huzur ve mutluluk içinde yaşadığı Engelsiz, Estetik ve Esenlik (3-E) kenti haline getirmektir” dedi.

ÖNEMLİ YATIRIMLAR YAPTIK
Başkan Demirel, Ankara’nın batı koridorunda yer alan ve yaklaşık 30 bin hektara sahip Etimesgut’un yakın bir gelecekte 1 milyon nüfusa ulaşacağını tahmin ettiklerini ifade ederek, şunları söyledi: “İlçemizin yalnız bugününü değil, geleceğini de düşünerek birçok projemizi hayata geçirdik. Sosyal belediyeciliğin yanı sıra fiziki yapılaşmaya da büyük önem verdik. Atakent Sosyal Tesisleri, Korkut Ata Kongre ve Kültür Merkezi, Kent Konseyi Binası, Ziya Gökalp Tesisleri, Göktürk Aile Yaşam ve Eğitim Merkezi, Emekli Konakları ile kreşler ve etüt merkezlerini hizmete açtık. İlçemize 110 park kazandırdık. Her yıl Uluslararası Anadolu Günleri Kültür ve Sanat Festivali etkinliklerimizi düzenledik. Yaptığımız çalışmalarla insanımızın hayatlarını kolaylaştırdık. İlçemizi daha modern ve daha yaşanabilir hale getirdik. Ancak biliyoruz ki daha eksiklerimiz var. Yapacak daha çok işimi var. Bunun bilinciyle hareket ederek, ilçemize güzel hizmet ve yatırımlar yapmaya devam edeceğiz”.

YENİ DÖNEM HİZMETLER
Başkan Demirel, bu dönem yapılacak tesislere ilişkin de bilgi verdi. Elvankent Bölgesi’ndeki 6 mahallenin ortasına Aile Yaşam ve Eğitim Merkezi ile Yüzme Havuzu yapacaklarını açıklayan Demirel, projenin altyapı çalışmalarının tamamlanmak üzere olduğunu vurguladı.

Demirel, engelliler için Engelsiz Yaşam Merkezi, spor salonu ve sosyal tesisler ve kapalı Pazar yerlerinin de bu dönemki yatırım planlamaları içinde yer aldığını söyledi. Belediye Meclisi’nde yapılan görüşmelerin ardandan 5 yıllık stratejik plan kabul edildi.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.