TEMA Vakfı Eskişehir’de 21 ilden gelen gönüllüleriyle buluştu

Gönüllülük odaklı bir halk hareketi olan TEMA Vakfı, Eskişehir Bölgesel Gönüllü Toplantısı’nı 28 Mart Cumartesi günü Tepebaşı Belediyesi Zübeyde Hanım Kültür Merkezi’nde gerçekleştirdi.

Toplantıya Eskişehir Vali Yardımcıları Cafer Yıldız, Dr. Ömer Faruk Günay, Garnizon Komutanlığı adına Yarbay Metin Kara, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Ramazan Kutlay, Çevre Şehircilik İl Müdür Yardımcısı Hikmet Çelik, Orman Bölge Müdürü Recep Ateş, Osmangazi Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Koç, Eskişehir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Zeyrek, TEMA Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Ataç ve Yönetim Kurulu Üyesi Şaban Uyar’ın katılımıyla gerçekleşti. Program kapsamında Sabancı Ünversitesi İstanbul Politikalar Merkezi’nden Dr. Ümit Şahin İklim Değişikliği ve Kuraklık konusunda seminer vererek gönüllüleri bilgilendirdi.

21 ilden il temsilcileri, ilçe gönüllü sorumluları, Genç TEMA toplulukları, gönüllüler ve genel merkez çalışanlarından oluşan 300 kişilik katılımla gerçekleşen toplantı, TEMA Vakfı Eskişehir İl Temsilcisi Halil Güngör’ün hoşgeldiniz konuşması ile başlayarak Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Ataç’ın konuşması ile devam etti.

Toplantıda konuşan TEMA Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Ataç, “İngiltere merkezli Charities Aid Foundation tarafından yayımlanan Dünya Bağışçılık Endeksi’ne göre Türkiye gönüllü faaliyetlere katılımda 135 ülke arasında 132’nci sırada yer alıyor. Türkiye gönüllükte dünya sıralamasında sondan üçüncü sırada yer almasına rağmen 2014 yılında 46 bini aşkın gönüllü kazanımı sağlayarak vakıf tarihinin yıl bazındaki rekorunu kırmış olmamıza dikkat çekmek isterim. Öte yandan erozyonla mücadele ve doğal varlıkların korunması adına yürüttüğümüz çalışmalarda daha çok gönüllünün yanımızda olması gerekiyor. Bize katılarak gerçekleştirdiğimiz faaliyetlerde etkin rol alacak gönüllü sayımızı hızla artırmaya ihtiyacımız var. Toplumsal barış hareketinin merkezi olan Anadolu’daki gönüllülerimiz gerek gönüllü kazanımı, gerekse doğal varlıkları koruma mücadelemizde ülke genelindeki tüm gönüllülerimiz gibi hiçbir karşılık beklemeden var güçleriyle çalışıyorlar. Bu vesile ile tüm gönüllülerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Eskişehir, Bilecik, Kütahya, Sakarya, Bursa, Düzce, Kocaeli, Ankara, Yalova, Bolu, İstanbul, Kırıkkale, Karabük, Zonguldak, Çankırı, Tekirdağ, Bartın, Kırklareli, Çanakkale, Edirne ve Aksaray illerinden gönüllülerin katıldığı TEMA Vakfı Bölgesel Gönüllü Toplantısı kent gezisi ile sona erdi.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.