YAŞLILAR, TOROSLAR’DA NOSTALJİYİ YAŞADI

Toroslar Belediyesi, Yaşlılara Saygı Haftası kapsamında farklı bir etkinliğe daha imza attı.

Mersin Yardım ve İyilik Vakfı Yaşlılar Huzurevi sakinlerini klasik araçlarla buluşturan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, huzurevi sakinleriyle Toroslar’da şehir turu attı. Başkan Tuna bölge gezisi öncesinde huzurevi sakinleriyle sohbet ederek, çiçek takdim etti.

Wos Team ve Çukurova Klasik Otomobilciler Derneği’nin de destek verdiği programda kendisi de klasik araçlardan birini kullanan Başkan Tuna, eşi Aydan Tuna ve klasik araç tutkunlarıyla birlikte huzurevi sakinlerine bölgeyi gezdirdi.
Vatandaşların da yoğun ilgisini çeken Toroslar turu sırasında Halkkent Mahallesi’nde 91 bin m2 alanda inşa ettikleri Devlet Parkı’nda verilen çay molasının ardından Mustafa Kemal Mahallesi’nde inşa ettikleri Rauf Raif Denktaş Parkı ve Açık Hava Müzesinde hatıra fotoğrafı çektiren Başkan Tuna ve huzurevi sakinleri, daha sonra Mersin Yardım ve İyilik Vakfı Yaşlılar Huzurevi’nde düzenlenen müzikli eğlenceye katıldı.

Mersin Yardım ve İyilik Vakfı Huzurevi Yönetim Kurulu Başkanı Necmi Erdem ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Siyasi Parti Temsilcileri ile Belediye Meclis Üyelerinin de hazır bulunduğu etkinliği gerçekleştirmelerindeki amacın, huzurevi sakinlerine nostalji yaşatmak ve anılarını yeniden canlandırmak istediklerini belirten Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Toroslar Belediyesi olarak yaşlılara, gereksinim duydukları her konuda imkanları ölçüsünde destek vermeye çalıştıklarını söyledi.

Başkan Tuna; “Huzurevinde kalan analarımıza, abilerimize, amcalarımıza, Yaşlılara Saygı Haftası kapsamında 40’a yakın klasik araçla Toroslar Turu attırmak istedik. Amacımız, onlara nostaljiyi yaşatmak ve gençliklerinde yaptıkları o turları anımsatmaktı. Her insan, yaşlı adayıdır. Toroslar Belediyesi olarak büyüklerimizin hayatlarını kolaylaştıracak ne varsa imkanlarımız ölçüsünde destek vermeye çalışıyoruz. Belediyemizin arka bahçesi olarak da tanımladığımız Mersin Yardım ve İyilik Vakfı Yaşlılar Huzurevi ile de sürekli istişare halindeyiz. Programımıza katkılarından dolayı Wos Team ve Çukurova Klasik Otomobilciler Derneği ile Mersin Yardım ve İyilik Vakfı Huzurevi Yönetim Kurulu Başkanı Necmi Erdem ve Yönetim Kurulu Üyelerine teşekkür ediyoruz. Büyüklerimize de sağlıklı ömürler diliyorum” dedi.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.