23 Nisan kutlu olsun…

Başkan Sözlü, “Köklü demokrasi, çocuklarımıza bırakacağımız en büyük mirastır.”

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, TBMM’nin açılmasıyla Türk Milleti’nin geleceğini belirleme hakkına sahip olduğunu ifade etti.

Başkan Hüseyin Sözlü, “Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde gerçekleştirilen Kurtuluş Mücadelesi, Türk Milleti’nin bağımsız yaşamaya olan inancının zafere dönüşen abidesi olarak tarihe kanla nakşedildikten sonra açılan Türkiye Büyük Millet Meclisi, demokratik, çağdaş Türkiye’nin en önemli kurumlarından biridir. Mustafa Kemal Atatürk, milli mücadeleyi planlarken, sadece vatanın düşmandan temizlenmesini değil, ardından Türk Milleti’nin yapısına uygun özelliklere sahip yeni ve aydınlık bir ülke oluşturmayı da amaçlamıştır. 23 Nisan 1920’de açılan Türkiye Büyük Millet Meclisi, Türk Milleti’nin rotasını aydınlık geleceğe çevirmesini sağlamıştır. TBMM, Mustafa Kemal Atatürk’ün, Türk Milleti için uygun gördüğü çağdaş demokrasinin hayata geçirilmesi amacıyla atılan dahiyane adımlardan biridir. Bir başka deyişle 23 Nisan, Türkiye Cumhuriyeti’nin yeni değerleriyle doğuşunu müjdelemektedir” dedi.

Başkan Sözlü, mesajında şu görüşlere yer verdi:

“Yeni Türk Devleti’nde milli egemenliğin kişilere ya da sınıflara değil, Türk Milleti’ne ait olduğunu, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni açarak dünyaya duyuran Mustafa Kemal Atatürk’ün bu anlayışı sayesinde Türk Milleti’nin bütün fertleri eşit haklara sahip olmuştur. Böylece Türk Milleti’ne geleceğini belirleme hakkı verilmiştir. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün tanımıyla; Türkiye Büyük Millet Meclisi, Türk Milleti’nin yüzyıllar süren arayışının özeti ve onun bizzat kendisini idare etme şuurunun canlı timsalidir. Cumhuriyet tarihi boyunca zor sınavlardan geçen ve varlığını amacına uygun şekilde sürdüren Türkiye Büyük Millet Meclisi, günümüzde de Atatürk’ün amaçladığı şekliyle varlığını devam ettirmek ve başta laiklik olmak üzere Atatürk ilke ve inkılaplarına uygun hareket etmek durumundadır. Ancak ve ancak bu şekilde demokrasiyi daha köklü hale getirebilir, ekonomimizi güçlendirebilir, teknoloji üretebilir ve böylece çağdaş medeniyetler seviyesine yükselmek için fırsat yakalayabiliriz.

Mustafa Kemal Atatürk’ün, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı günü bayram ilan ederek çocuklara armağan etmesi, O’nun geleceğimiz olan çocuklara verdiği önemi bizlere hatırlatmaktadır. Çocuklarımıza bağımsız, çağdaş, demokratik, güçlü ve üniter yapısı korunan bir ülke bırakmak için, her zaman olduğundan daha fazla çalışmamız ve hassas olmamız gereken günlerden geçiyoruz.

Çocuklarımıza sahip çıkmaya devam etmeli ve bunun aynı zamanda geleceğimize sahip çıkmak anlamına geldiğini asla unutmamalıyız. Şunu da aklımızdan çıkarmamalıyız ki; köklü demorasiye sahip Türkiye, çocuklarımıza bırakabileceğimiz en iyi mirastır.

Bu duygu ve düşüncelerle çocuklarımızın, hemşehrilerimizin ve Türk Milleti’nin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyor, başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, şehitlerimizi ve gazilerimizi şükranla anıyor, milletimize huzur ve mutluluk diliyorum.”

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.