ALMAN ÖĞRENCİLERDEN BAŞKAN CAN’A ZİYARET

Mersin ile kardeş şehir olan Almanya’nın Oberhausen’den kentinden gelen öğrenciler Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can’ı ziyaret ettiler.

Mersin Büyükşehir Belediyesi ile kardeş şehir olan ve her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen Multi Gençlik Değişim Programı kapsamında Almanya’nın Oberhausen kentinden gelen öğrenciler, Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can’ı makamında ziyaret ederek, ülkeleri hakkında bilgi verdiler.

14-18 yaş arasındaki Almanya Oberhausen’li öğrenciler, Ramazan kültürünü tanıma ve yaşamak istedikleri için diğer gruplardan ayrı olarak 12 Temmuz 2015 tarihine kadar Mersin’de kalacaklarını belirttiler.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, projenin çok güzel olduğunu söyledi.Başkan Can, “Ayrı ülkelerdeki insanlarla birbirimizi tanımak, gezmek, kültür, örf ve adetlerini tanımak çok güzel. Gerçekten gençlerimiz için güzel bir davranış, onların ilerleyen yıllardaki hayatlarında bizleri tanımalarını, bizler hakkında görüş beyan etmelerine de fırsat bulacaklardır. Sizleri şehrimizde görmekten mutluluk duyduğumu belirtmek istiyorum” dedi.

Başkan Can, konuklara kenti tanıtıcı kitaplar hediye etti.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.