Çiftçiye AK Keçi

Seçim çalışmaları kapsamında Güdül’de vatandaşa hitap eden Melih Gökçek, çiftçiye ‘AK keçi’ adı verilen melez keçi dağıtacaklarını söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, dün Güdül’de seçim koordinasyon merkezi açtı. Güdüllülerle bir araya gelen Gökçek, Bütünşehir yasasının verdiği yeni yetkilere göre Büyükşehir Belediyesi’nin tarım ve hayvancılığa direkt yardım edebildiğini söyledi. Gökçek, Büyükşehir sınırlarına yeni katılan 17 çevre ilçe için tarım ve hayvancılığı teşvik edici projeler hazırladıklarını, 12 belediye şirketinin de hangi ilçede neye ihtiyaç varsa ona göre tesis ve fabrika kuracağını ifade etti.

ÜCRETSİZ DAĞITILACAK
Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi ile yapılan bir işbirliğini de anlatan Gökçek, özel çiftliklerde AK Keçi adı verilen melez bir keçinin üretiminin yapılacağını belirtti. AK Keçi’nin sütünün bol olduğunu, tiftiğinden de faydalanıldığını dile getiren Gökçek, üniversite tarafından 3-4 yıl içinde yeterli sayıda çoğaltılabilecek keçilerin ücretsiz dağıtılacağı bilgisini verdi. Gökçek, ayrıca nadasa bırakılan topraklarda da yağ ve hayvan yemi üretimi için fabrika kurarak aspir yetiştirilmesini teşvik edeceklerini söyledi.

ANKARAGÜCÜ’NE SÜPER LİG FORMÜLÜ
Gökçek önceki gün Bahçelievler 7. Cadde’de Seçim Koordinasyon Merkezi’nin açılışına yaptı. PTT 1. Lig’de şampiyonluk mücadelesi veren Ankaraspor’u, Ankaragücü ile birleştirebileceklerini açıklayan Gökçek, buradaki konuşmasında şu ifadeleri kullandı:
“Allah nasip ederse Ankaraspor artık Süper Lig’e çok yakın. Ankaragücü ile birleştirir, ismini Ankaragücü koyar, formasını sarı-lacivert yaparız. Böylelikle Ankaragücü layık olduğu Süper Lig’e kısa sürede dönmüş olur. Ankaragücü iki yıl önce Süper Lig’de, ilk ikiye, ilk üçe girecek kadar güçlü bir kadroya sahipti. Ankaragücü’nün o zamanlar gelirlerinin artması için de çalışmalarımız oldu. ‘Ankaragücü’nün 5 milyon geliri olacak’ demiştim, tüm otoparkların ve büfelerin gelirini Ankaragücü’ne bağlayacaktık. Ankaragücü taraftarları bana gönül koyuyor ama koymasınlar. Çünkü ben buradan ayrılmak istemedim. Cemal Aydın denilen kişi bizim zorla ayrılmamıza neden oldu. Ankaragücü, Cemal Aydın yüzünden şu anki durumuna geldi.”

DİKKAT ÇEKEN AFİŞ
Ak Parti Gençlik Kolları Seçim Koordinasyon Merkezi’nin açılışını da yapan Gökçek, “En güzel mitingi burada gerçekleştiriyoruz. İşte AK Gençlik budur” dedi. Ankara Gençlik Kolları’nın konuşma yapılan alana astıkları Melih Gökçek, Mansur Yavaş ve Mevlüt Karakaya’nın resmedildiği karikatür afiş ise dikkat çekti.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.