ZİHNİ ALDIRMAZ, “ADANALI HAVALİMANINI KOLAY KOLAY VERMEZ”

thy-ziyaretjpg“GELİR VE MORAL KAYBINI TELAFİ EDEMEYİZ”

ZİHNİ ALDIRMAZ, TÜRK HAVA YOLLARI’NIN ADANA YENİ SATIŞ MÜDÜRÜ FUAT FIRAT VE KARGO MÜDÜRÜ AYHAN TAN’I KABULÜNDE, ADANA HAVALİMANININ İŞLEVSİZLEŞTİRİLMESİ DURUMUNDA YAŞANACAK OLUMSUZLUKLARDAN BAHSETTİ ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BAŞKAN VEKİLİ ZİHNİ ALDIRMAZ, ADANA HAVALİMANI YOLCULARININ, YENİ AÇILACAK MERSİN HAVALİMANI’NA KAYDIRILMASI DURUMUNDA ADANA’NIN GELİR VE MORAL KAYBEDEĞİNİ SÖYLEDİ

Türk Hava Yolları Adana Satış Müdürlüğü görevine atanan Fuat Fırat ve Adana Kargo Müdürü Ayhan Tan, Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz’ı ziyaret etti. Havayolu kullanımının her geçen gün artığına vurgu yapan Zihni Aldırmaz, Mersin İl sınırları içinde yer alan yeni havalimanının 2015 Nisan’ında bitirileceğinin söylendiğini ifade ederek, Adana Şakirpaşa Havalimanı’nın kaybedilmemesi gerektiğini belirtti. Zihni Aldırmaz, “Adana Havalimanı Cumhuriyet tarihinin ilk havalimanlarından biridir. Şu ana kadar hiç kapanmamıştır. Geliştirilmesi, pist uzunluğunun artırılması ve genişletilmesi de mümkündür. Yeni havalimanına harcanan paradan çok daha az bir parayla, Adana Havalimanı istenilen uluslararası seviyede bir tesis haline getirilebilir” dedi.

PARA, TARİHİ DEĞER VE MORAL KAYBI YAŞAMAK İSTEMİYORUZ

Zihni Aldırmaz, sözlerini şöyle sürdürdü: “Adana Şakirpaşa Havalimanı’nın yolcusunu, yeni havalimanına yönlendirirseniz, Adana’nın vergi geliri azalır ve belediye olarak bizim gelirimize de olumsuz etki yapar. Adana’nın siyasilerinin buna direneğini düşünüyorum. Değerlerimiz bir bir elimizden kayıyor. Havalimanımızın tarihi değeri var. Ekonomik ve tarihi değeri olan bir havalimanı Adana’nın elinden alınırsa, moral de bozulur. Havalimanımızı kimseye vermek istemiyoruz. Siyasilerin, ‘Biz yaptık oldu’ mantığıyla hereket ederek, Adana’nın elindeki değeri alıp Mersin’e vermesi doğru değil. Havalimanları cazibe merkezleridir. Mersin sınırları içinde olacak yeni havalimanındaki taksici faaliyetlerinden tutun da, alışveriş merkezlerine kadar bir çok gelir kaynağı Adanalıların elinden çıkacak. Çevresel gelişim de Mersin’de olacak. Bizim havalimanımızın kullanımını asgari düzeye indirip, yeni havalimanı açılması doğru değil. Adanalının havalimanından kolay kolay vazgeçeceğini sanmıyorum.”

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.