ŞEHİT VE GAZİ AİLELERİ YEMEKTE BULUŞTU

Erdemli Belediyesince şehit ve gazi ailelerine yemek düzenlendi. İlçe Anma komitesince tertip edilen etkinlikler çerçevesinde, Erdemli Belediyesi tarafından Erdemli Öğretmenevinde gerçekleştirilen yemekte şehit ve gazi aileleri bir araya geldi.

Erdemli Belediyesinin ev sahipliğinde gerçekleştirilen yemeğin ardından Kuran-ı Kerim okundu ve dua edildi. Daha sonra bir konuşma yapan Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, şehit ve gazilerimize minnet borçluyuz” dedi. Çanakkale destanının yıl dönümünde ve şehitleri anma gününde bugün varlıklarını şehit ve gazilere borçlu olduklarını ifade etti. Onların sayesinde bugün bu topraklarda özgürce yaşadıklarını kaydeden Tollu, “onlara çok şey borçluyuz” dedi. Çanakkale Destanının çok zor şartlarda yazıldığını vurgulayan Tollu, bu zorluklar içerisinde mücadele etme inancı sadece Türk Milletine has bir durumdur. Bu inanç bizi bu günlere getirdi. Dolayısı ile varlığımızı borçlu olduğumuz tüm şehitlerimize ve ahirete intikal etmiş olan tüm gazilerimize rahmet diliyor, bir kez daha minnet duygularımızı ifade etmek istiyorum” dedi.

Yemekte, daha sonra Erdemli Kaymakamı İbrahim Özefe de bir konuşma yaptı. Şehit ve Gazilerin önemine değinen Özefe, milletçe onlara çok şey borçlu olduklarını kaydetti. Konuşmasında şiir okuyarak duygu ve düşüncelerini ifade eden Özefe, “şehit ve gazilerimiz sizleri bize emanet etti. Sizler bizim gözbebeğimizsiniz. Sizlerin rahat etmesi, sizlerin iyi olması bizler için çok önemlidir. Bir sorununuz olduğunda, biz sıkıntınız olduğunuz da bizlere bildirmenizi istirham ediyoruz. Bizlerin en asli görevlerinden birisi de budur. Daha öncede söylediğim gibi; sizler şehitlerimizin ve gazilerimizin bize emanetisiniz. Bu duygu ve düşüncelerle tüm şehit ve gazilerimize minnet duygularımızı ifade ediyor, şehitleri anma gününüzü tebrik ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından, Erdemli Belediyesince Cumhuriyet Meydanında sergilenmeye başlanan Çanakkale Destanı Resim Sergisini ziyaret etmek üzere yemek programı sona erdi.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.