Kızılay-Çayyolu Metrosu Açıldı

cayyolu_acilis2_bMetro hattının açılmasıyla, Kızılay-Çayyolu arası 25 dakikaya indi.

Geçen ay açılışı gerçekleştirilen Batıkent-Sincan metro hattının ardından, Ankara da trafiği rahatlatması beklenen Kızılay-Çayyolu metro hattı da bugün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan´ın da katıldığı törenle hizmete açıldı. Törene, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan´ın yanı sıra Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılış töreninde konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kızılay-Çayyolu metro hattının hayırlı olması dileğinde bulundu.

Çayyolu´ndan metroya binenlerin 25-30 dakika içinde, trafiğe takılmadan, bir engelle karşılaşmadan Kızılay´a ulaşabileceğini kaydeden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, hat üzerindeki 11 durağın 5´inde geniş otoparkların bulunduğunu, özel araçların bu otoparklara bırakılarak metronun kullanılabileceğini belirtti. Batıkent-Sincan metrosunu da öngörülen zamandan önce tamamlayarak hizmete açtıklarını anlatan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Keçiören-Tandoğan metrosunun da bu yıl sonuna kadar tamamlanacağını, böylece söz verdikleri üç metro hattını da Ankara´ya kazandıracaklarını ifade etti.

16,5 KİLOMETRE UZUNLUĞUNDA

Toplam uzunluğu 16,5 kilometre olan ve 11 istasyon bulunan Kızılay-Çayyolu metro hattı iki bölge arasındaki mesafe 25 dakikaya indi.

İlk durağı Batıkent hattının da yolcu indirme-bindirme durağı olan Kızılay Metro İstasyonu olacak hattın güzergahında, “Kızılay, Necatibey, Milli Kütüphane, Söğütözü, MTA, ODTÜ, Bilkent, Tarım Bakanlığı-Danıştay, Beytepe, Ümitköy, Çayyolu ve Koru” istasyonları bulunuyor.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.