Sarıgül ile Topbaş arasında tape tartışması

Yerel seçimlere sayılı günler kala İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni almak için adaylar arasında yarış kızıştı.

Yoğun bir rekabetin yaşandığı İstanbul’da Mustafa Sarıgül ve Kadir Topbaş arasındaki gerilim sosyal medyaya yansıdı. Twitter üzerinden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın seçim vaatlerine yanıt veren Sarıgül; ‘Siz İstanbul’a hizmet ederek değil; akrabalarınıza İstanbul’un tarihi değerlerini peşkeş çekerek mutlu oluyorsunuz. Akşamki tapeden sonra hangi yüzle proje bizim işimiz diyorsun.’ şeklinde karşılık verdi.

SARIGÜL, ‘TAPE’LERİ HATIRLATTI

Mustafa Sarıgül ardından Topbaş’ın attığı tweetlerine birer birer karşılık verdi: “New York ile yarışan itfaiyemiz olduğu için mi Haydarpaşa’yı ve Galatasaray Üniversitesi’ni yangında kaybettik. 20 yılda 68km metro anca yapabilmişsin; 430km’yi 5 yılda nasıl yapacaksın? Önce kendin İstanbul musluklarından su iç, görelim; sonra musluk suyunun içilebilir kalitede olduğuna inanalım! Siz İstanbul’a hizmet ederek değil; akrabalarınıza İstanbul’un tarihi değerlerini peşkeş çekerek mutlu oluyorsunuz. Akşamki tapeden sonra hangi yüzle proje bizim işimiz diyorsun. Söylemeniz gereken, ‘akrabalara peşkeş bizim işimiz’ olmalıydı. Tutarlı bir finans yönetimi ile evinizden ayakkabı kutuları çıkıyor. Tüm AKP İktidarı, bütüncül bir yaklaşımla talan ediyor. Etiler Polis Okulu arazisine, çektiğin peşkeş sonucu yapılacak Bosphorus 360 projesi de Dünya ‘ya model olacak mı? 3 aydır meydanlarda ücretsiz internet diye İstanbullulara söz veriyorum, neden şimdi açıklıyorsun bu projeyi. Park konusuna hiç girme. Senin parktan anladığın; Gezi Parkı’nı yıkıp yerine AVM yapmaktır.”

ms-tweet