Ankara’da 34 belediye icralık oldu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Türkiye genelinde belediyelerin Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK) ana para ve gecikme cezasıyla birlikte 33 milyar lira borcu olduğunu açıkladı.

Bakan Çelik’in verdiği bilgiye göre Ankara’da SGK’ya 100 bin liranın üzerinde borcu olan 22, icralık olan 34 belediye bulunuyor. Çelik, Ankara’da 100 bin liranın üzerinde borcu olan belediyeleri Ayaş, Afşar, Bala, Kırbaşı, Uruş, Çamlıdere, Elmadağ, Evren, Çağa, Güdül, Sorgun, Haymana, Yenice, Yurtbeyli, Kalecik, Kazan, Çeltikçi, Kızılcahamam, Sincan, Çalören, Gülhüyük ve Şereflikoçhisar olarak sıraladı.

Çelik, Ankara’da SGK’ya borçları nedeniyle 34 belediyenin de icraya verildiğini açıkladı. Ankara’da borçları nedeniyle icralık olan belediyeler arasında Keçiören, Mamak, Şereflikoçhisar, Sincan, Nallıhan, Kazan, Kalecik, Kızılcahamam, Elmadağ, Çamlıdere, Güdül, Evren, Haymana, Ayaş ve Bala gibi belediyeler yer alıyor.