Mersin Kararını Vermiş

10 Ağustos 2014 tarihinde yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde başta MHP ve CHP olmak üzere birçok siyasi partinin ortak adayı olan Ekmeleddin İhsanoğlu, seçim çalışmaları için geldiği Mersin’de, Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleşen toplantıya katılarak konuşma yaptı.

MHP ve CHP Mersin Milletvekilleri, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, ilçe belediye başkanları, destek veren partilerin il başkanları, ilçe başkanları, parti yöneticileri ile kalabalık bir vatandaş topluluğunun katıldığı toplantıda, “Türkiye birlik ve beraberlik içerisinde olma kararını vermiştir. Türkiye’nin diğer şehirlerinde olduğu gibi, Mersin’de de birçok siyasi partimizin sergilediği tablo bunu ispatlamaktadır.” dedi.

Kendisinin yanında şu anda MHP, CHP, BBP, DSP, BTP, DYP gibi partilerin yer aldığını vurgulayan İhsanoğlu, “Tek partinin adayından milletin adayı olmaz. Eğer olursa o aday halkın adayı olmaz. O partiye gönül verenlerin adayı olur.” dedi. Türkiye’nin artık ayrımcılığı ve ötekileştirmeyi kaldıramayacağının altını çizen İhsanoğlu, “Beni aday olarak gösteren Meclisteki iki partiden MHP ve CHP’ye özellikle teşekkür etmek istiyorum. Kendi geleceklerini değil, ülkenin geleceğini düşünüp anlaştıkları ve fedakarlık yaptıkları için teşekkür ediyorum.” dedi.

12 yıldır ülkeyi yönetenlerin ve vesayet sisteminden şikayet edenlerin, yeni vesayetler yaratmak için kanunları değiştirdiklerini sözlerine ekleyen İhsanoğlu, “Buradan AK Partili vatandaşlarıma da sesleniyorum. Bu bir parti, milletvekili veya belediye başkanlığı seçimi değil. Bu seçimde sizlerin de desteğini bekliyorum. Sizlerin çoğunun da, devletin başında serinkanlı, hoşgörülü, dünyanın olumlu anlamda tanıdığı, saygı duyduğu, muhafazakar, milliyetçi, demokrat ve dindar, milli birlik ve bütünlüğe sahip bir Cumhurbaşkanı arzu ettiğinizi biliyorum. O yüzden gelin Türkiye’nin aydınlık geleceğine bir tuğla da siz koyun.” dedi.

Ekmeleddin İhsanoğlu, seçim çalışmaları için geldiği Mersin’de son olarak, Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri ile akşam yemeğinde buluştu.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın da katıldığı yemekte, sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin, Cumhurbaşkanlığı’na neden aday olduğu, seçilmesi halinde nasıl bir Cumhurbaşkanı olacağı şeklindeki sorularına da cevap veren Ekmeleddin İhsanoğlu, Sivil Toplum Kuruluşları’nın, bir kentin dinamiklerini ve itici gücünü oluşturduğunu, ülkelerin geleceklerini yönlendirmede, sivil toplum kuruluşlarının büyük öneminin olduğunu belirtti.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.